Spring naar content

Lekker makkelijk

schipperVoor sommige mensen is het internet een magische box waar je een kwartje in gooit, en floep, er komt iets moois uit. Voor anderen is het een ontdekkingsreis die je meeneemt naar exotische plaatsen of een oneindige bibliotheek waar alle boeken van de wereld te vinden zijn. Wat is het internet voor jou?

Ik verdien er mijn brood mee, maar het is ook een bron van inspiratie en een online bibliotheek en marktplaats. Met technische vragen kan ik op het internet terecht maar ook voor een 2ehands auto.

Gisteren las ik de verhalen van Groninger schippers die zo’n 100 jaar rondzeiden voor de Nederlandse kust en op de Oostzee. Voor hen waren het water en de wind middelen om hun geld te verdienen. Ik ben onder de indruk van de ontberingen die ze ondergingen onderweg op zee. Koud en nat met weinig te eten. Een zwaar bestaan maar ze waren er trots op om schipper te zijn.

Op het internet kan het ook behoorlijk stormen al houden we het meestal wel droog. Alles bij elkaar is het voor de meeste internetprofessionals hard werken geblazen om een kostje bij elkaar te verdienen. Slechts een enkeling weet met 4 uur per week toch rijk te worden.

Laat niemand je wijsmaken dat het internet je manieren biedt om gemakkelijk je geld te verdienen. De webdesigners, programmeurs en ondernemers die ik ken moeten er allemaal hard aan trekken om hun kostje te verdienen. Ik zou me trouwens stierlijk vervelen als dit niet het geval was.

Hulp nodig bij je inspanningen? Neem contact met ons op. Wij kunnen je leven in ieder geval een klein beetje makkelijker maken.

Scroll naar boven