Spring naar content
foto's publiceren vanaf je telefoon

Foto’s publiceren vanaf je telefoon

Er zijn twee grote verschuivingen in de wereld van websites en online media. Ten eerste gaat mobiel een steeds grotere rol spelen. Mensen doen steeds meer met hun telefoon en de beschikbare bandbreedte wordt steeds beter zodat er meer kan. Daarnaast groeit de inzet van sociale media door bedrijven. Als marketing-instrument worden sociale media als Facebook, Twitter, Pinterest en Youtube steeds belangrijker.

Bij de Webcoach Service zijn we ook steeds op zoek naar manieren om op deze ontwikkelingen in te spelen. Wij merken bijvoorbeeld dat onze website beheerders bij het plaatsen van foto’s in een bericht het liefst met foto’s werken die ze op hun telefoon hebben gemaakt. Voor een aantal basisscholen hebben we een WordPress website gemaakt waar leerkrachten berichten kunnen plaatsen over hun groep. In de meeste gevallen bestaan deze berichten vooral uit foto’s. Van een speciale les of een leraar die afscheid neemt bijvoorbeeld of foto’s van werkstukken die tijdens een themales gemaakt zijn.

Foto’s plaatsen omslachtig

Deze foto’s worden meestal gemaakt met de telefoon van de meester of juf. Die moet deze dan overzetten naar een desktop computer en ze vervolgens uploaden in een bericht. Dat betekent rommelen met een USB-snoertje voor de telefoon, soms ook nog bestanden overzetten tussen twee computers. Wanneer je de foto’s eenmaal op de juiste plek hebt is het prima te doen, maar het kan natuurlijk een stuk makkelijker en sneller.

Foto’s rechtstreeks plaatsen vanaf je telefoon

Het leek ons veel makkelijker dat je foto’s op je telefoon kunt selecteren en deze rechtstreeks naar de website kunt doorsturen waar ze meteen als bericht online komen te staan. Vergelijkbaar met het doorsturen van foto’s in een email-bericht of naar WhatsApp.

Een app om foto’s te publliceren

Om dit mogelijk te maken, hebben we een eenvoudige app ontwikkeld waarin je een bericht kunt aanmaken met een titel en een beschrijving. Vervolgens selecteer je foto’s vanaf je telefoon en stuurt het bericht, met foto’s, door naar je WordPress website. Bij het instellen van de app wordt gevraagd naar je login gegevens en de URL van de website zodat er door de app verbinding gemaakt wordt met jouw website. Ook kan er bij het maken van een bericht een categorie geselecteerd worden zodat berichten op de juiste plek terecht komen.

Rest API van WordPress

Om dit te realiseren maken we gebruik van de Rest API van WordPress om op een veilige en efficiënte manier de uitwisseling van data en bestanden te realiseren.

Zo wordt het beheren van je WordPress website nog weer makkelijker dan het al was.

We hebben een eerste Beta-versie van de app gemaakt. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op.

Scroll naar boven