Spring naar content

Een foutloze tekst maakt verschil

Letterdoos Een vriendin van me gaf afgelopen jaar les aan een HBO instelling. Ze is hier inmiddels weer mee gestopt. Eén van de dingen die haar op viel was het belabberde schrijfniveau van haar studenten. Naast de gebruikelijke fouten met d’s en t’s klopte er weinig van spelling en zinsbouw.

Waar moet het heen met de schrijvers van tegenwoordig? De kans is groot dat ook in deze tekst taalfouten zitten. Wie spoort ze voor me op?

Ik zou een heel verhaal kunnen houden over de bederfelijke invloed van SMS en Twitter die dwingen tot het inkorten van zinnen en afkorten van woorden. Dat pubers weinig meer lezen naast Facebook en de Spits. En er zijn vast nog een heel aantal redenen waarom jongeren minder vaardig zijn in het neerschrijven van een goedlopend stuk tekst zonder al te veel spellingsfouten. Misschien is het ook gewoon een kwestie van oefenen.

Liever bekijk ik het van de positieve kant. Dit betekent dat het schrijven van een goed stuk tekst een onderscheidende eigenschap aan het worden is. Dat is goed nieuws voor tekstschrijvers en goed nieuws voor iedereen die zich profileert met goed geschreven teksten.

Het bijhouden van websites draait om content van goede kwaliteit. Het voldoet niet langer om dit eenmalig te doen. Met meedogenloze regelmaat zal er actuele en waardevolle content op je website moeten verschijnen om zoekmachines en kritische lezers tevreden te houden.

Zet dus in op kwaliteit als het om tekst gaat. Dan maak je een verschil.

Behoefte aan een kritische blik op je website tekst? Neem contact op voor een afspraak.

Foto met dank aan: Hoogeveen’s leesmethode

Scroll naar boven