Spring naar content

Delicious: kaartenbak en boekenlegger

Social bookmarking sitesVraag je wel eens af wat sociale websites als Pinterest, Delicious, Digg, StumbleUpon en Technorati nu precies doen? dat vroeg ik me dus ook af. Regelmatig kom je de icoontjes tegen naast die van Facebook en Twitter.

Ik ben op onderzoek uit gegaan en gisteren kwam ik een blog tegen die al deze diensten mooi op een rijtje zette. Eentje sprong er voor mij uit: Delicious.

Veel van de andere social bookmark sites helpen je om dingen te vinden. Delicious helpt je om de interessante sites en artikelen die je op het web tegenkomt te bewaren. Een soort digitale kaartenbak. Erg handig als je materiaal zoekt voor een artikel of een blog.

Om het opbouwen van je verzameling zo makkelijk mogelijk te maken heeft Delicious een button die je aan de toolbar van je browser toevoegt om met 1 klik een webpagina toe te voegen. Zo kun je al browsend je verzameling links opbouwen.

Het ordenen van je links gaat aan de hand van Tags en Stacks. De Tags gebruik je om aan te geven welke onderwerpen van toepassing zijn op je link en Stacks zijn categorieën om je links in grotere onderdelen onder te brengen.

Ook handig voor mensen met een gedeelde interesse want anderen kunnen jouw verzamelingen ook zien. (Deze verzamelingen worden nu nog ‘Stacks’ genoemd maar dat gaat veranderen als verzamelingen op basis van tags georganiseerd gaan worden.) Je kunt er overigens voor kiezen om je links voor jezelf te houden door ze ‘Private’ te maken.

1 reactie

  1. Henny Zijlstra op 25 juli, 2012 om 12:16

    Heb ik net deze blog af, blijkt er een betere dienst dan Delicious te bestaan: Diigo. Lees er hier meer over: http://bestbloggingtipsonline.com/17-reasons-delicious-diigo/Scroll naar boven