Spring naar content

Blijf verbeteren

Het gaat er om hoe je tegen vooruitgang aankijkt. Is ditconstant verbeteren iets dat je om de 3 jaar doet of is het een continue proces? Wat zijn de voordelen van steeds verbeteren? Wegen die op tegen de tijd die je dan steeds investeert? Want constante verbetering staat iedere week op de agenda.

Veel organisaties houden hun website om de zoveel jaar tegen het licht en zetten een project op poten om de zaak een facelift te geven. Dit zijn dure en tijdrovende ingrepen en meestal broodnodig omdat het online visitekaartje hopeloos achter loopt.

Vaak loopt de vernieuwde website alweer achter de feiten aan omdat ontwikkelingen op het internet razendsnel gaan. Dit heeft niet alleen met techniek te maken maar ook met de manier waarop mensen het internet en hun mobiele apparaten gebruiken.

Juist vanwege de snelheid en de hoeveelheid aan informatie is het aan te raden dit constant bij te houden. Ik begrijp dat natuurlijk niet iedereen zin en tijd heeft om blogs en nieuwsberichten af te struinen of zoek naar het laatste nieuws over het internet. Het bijhouden van nu.nl kost al tijd genoeg.

Toch loont het de moeite om in pas te blijven met online ontwikkelingen. Er kan steeds meer en een groot deel van jouw klanten is regelmatig online en dit neemt alleen maar toe. Ook al denk je dat jouw klanten je wel zullen bellen als ze je nodig hebben. Niet dus.

Heb je wel eens nagedacht over het verlenen van extra service via je website? Instructiefilmpjes, vernieuwen van je servicecontract, bestellen van boeken die handig zijn, een online chat voor vragen, betalingen, specifieke informatie zoals maten en gewichten, andere gebruikers om dingen mee uit te wisselen, software updates, foto’s van je evenement, … Vul zelf maar in.

Met bruikbare informatie op je website is er een grote kans dat klanten terugkomen op je website en er ook anderen op wijzen.

Dit kost tijd en je zult moeten weten wat in jouw situatie effectief is. Gelukkig zijn er manieren om bij te blijven zonder zelf alles bij te houden. Een webcoach denkt graag met je mee.

Scroll naar boven