Lean Six Sigma applicatie

  • Gebruikte techniek: Wordpress, Advanced Custom Fields Pro, WPML Translate
  • Oplevering: 2016
  • Klant: Herku - Lean Six Sigma

Herku Lean Six Sigma Center begeleidt organisaties in Lean Six Sigma verbetertrajecten. Voor het uitvoeren van deze projecten hebben we een online applicatie ontwikkeld om meetdata te verzamelen, te bewerken en weer te geven in overzichtelijke grafieken.

Voor Lean Six Sigma verbetertrajecten in de zorg is het verzamelen en analyseren van data onmisbaar. Vaak gebeurd dit met Excel bestanden die onderling uitgewisseld worden. Dit heeft als voordeel dat veel mensen overweg kunnen met Excel maar het nadeel is dat er verschillende versies van bestanden ontstaan en dat de weergave en bewerking meetdata een aparte handeling is. Daarnaast is het verzamelen van data met een tablet of telefoon lastig of niet mogelijk.

Verbeterprojecten met Lean Six Sigma

Lean Six Sigma projecten bestaan uit vijf fasen. Per fase kan een doel ingesteld worden en afwijkingen worden gemeten op basis van de ingevoerde data. Hiermee hebben alle projectleden steeds een actueel inzicht in de status van een verbeterproject. Daarnaast zijn er actiepuntenlijsten waarmee taken aan projectleden toegekend kunnen worden.

Snel ontwikkelen met WordPress

Vanuit de behoefte naar een online oplossing voor het verzamelen van meetdata en het weergeven van de resultaten in overzichtelijke grafieken zijn we aan het ontwikkelen gegaan. Door het werken met WordPress konden we binnen een maand een eerste versie presenteren.

De applicatie is opgebouwd uit tabbladen die een weergave zijn van de projectfasen van een Lean Six Sigma project. Binnen deze tabbladen kan een project beschreven worden en data worden weergegeven in een lijngrafiek. Voor de grafieken wordt gebruik gemaakt van een externe service, zodat alleen calculatie van de grafiek-punten en een aantal visuele instellingen op maat ontwikkeld is.

In tabbladen is ruimte voor opmerkingen of het invoeren van actiepunten op basis van de getoonde resultaten. Het verzamelen van de data gebeurt in een apart tabblad zodat invoer en weergave gescheiden zijn.

Het systeem verstuurt reminders op basis van ingevoerde data zodat deelnemers actief betrokken worden bij het werken met de applicatie.

Deze applicatie is meertalig ontwikkeld.

Gekoppeld aan deze applicatie worden management rapportages ontwikkeld zoals een Ho Shin matrix.

Terug naar Projecten